אסם שדרות

העוגן הדרומי במערך הייצור 

520
עובדים במפעל
50,000
טון תפוקת ייצור בשנה
1979
הקמת המפעל

מפעל אסם שדרות הוקם בשנת 1979 באזור התעשייה הצפוני של העיר, כמפעל לייצור פסטה ו-וופלים בבעלות חברת פרומין. בשנת 1981 רכשה אסם את מלוא הבעלות על המפעל, המהווה את העוגן הדרומי במערך הייצור הארצי שלה. ממפעל לייצור אטריות, צמח והתפתח אסם שדרות למפעל טכנולוגי מתקדם הכולל שלוש מחלקות מרכזיות:

  • מחלקת החטיפים, בה מיוצרים חטיפים מלוחים כמו ביסלי, במבה במילוי, דובונים ואפרופו

  • מחלקת הקולינריה היבשה בה מיוצרים פתיתים, שקדי מרק, מרקים שונים, תבשילים, מנה חמה, רטבים יבשים, קמח תופח, פודינג וג'לי

  • מחלקת הקולינריה, בה מיוצרים קטשופ, רוטב סויה סיני, רוטב אלף האיים, חרדל ורטבים שונים באריזות ביתיות, מוסדיות ואישיות

מפעל אסם שדרות מעסיק 520 עובדים, כאשר רובם המוחלט מתגורר בקו אשקלון דרומה, דבר העולה בקנה אחד עם השאיפה של אסם-נסטלה לתרום להגדלת מקורות התעסוקה בפריפריה. במהלך השנים צמח המפעל והגדיל את תפוקת הייצור מ-9,000 טון בשנות ה-2000 לכ-50,000 טון בשנת 2019.

מזה כעשרים וחמש שנים זוכה מפעל אסם שדרות מדי שנה בחמישה כוכבי יופי - הציון הגבוה ביותר שניתן במסגרת התחרות של המועצה לישראל יפה. אחריות חברתית הינה ערך עליון במפעל, ומלבד קיום קשרים הדוקים ותרומה לקהילה המקומית מתקיים שיתוף פעולה עם מרכז עבודה שיקומי בבאר-שבע (מע"ש), במסגרתו מועסקים כ-140 עובדים עם צרכים מיוחדים בעבודות מיון ואריזה.

 

שיתוף ברשתות חברתיות