תשובות לשאלות נפוצות

יכול להיות שהתשובה שאתם מחפשים כבר נמצאת כאן

אספנו עבורכם מגוון שאלות נפוצות ואת התשובות עליהן. יכול להיות שהתשובה לשאלתכם כבר
נמצאת כאן אז עברו על השאלות. מצאתם שאלה זהה? הקליקו עליה ותוכלו למצוא את התשובה. לא מצאתם את את השאלה שלכם? אין שום בעיה. צרו קשר עם שירות הלקוחות שלנו או כנסו לעמוד "שלח פנייה" כתבו לנו, ונשמח לסייע לכם.

כללי

האם לאסם יש מרכז מבקרים?

מרכז המבקרים של במבה סגור כעת, תצא הודעה מסודרת כשיפתח לציבור הרחב.

יש לי רעיון למוצר חדש או לשיפור מוצר קיים. לאן עליי לפנות?

נשמח לשמוע! אנחנו בוחנים כל הזמן רעיונות למוצרים חדשים ולשיפור מוצרים קיימים. אפשר לפנות אלינו דרך טופס יצירת קשר דיגיטלי, תחת ״חשבתי על רעיון גאוני״.

יש לי עסק והייתי רוצה לעבוד עם אסם-נסטלה. לאן עליי לפנות?

מוקד קשרי הלקוחות העסקיים שלנו זמין לכל פנייה בטלפון-1700-50-84-84. המוקד פועל בימים א׳-ה׳ בין השעות 8:00-18:00, וביום ו׳ בין השעות 8:00-12:00.

כיצד אוכל להתעדכן על מוצרים חדשים שאסם-נסטלה מוציאה לשוק?

קטלוג המוצרים שלנו מתעדכן כל הזמן.

כיצד ניתן לאתר מוצר מסויים שלא מצאתי על המדף?

ניתן לפנות לנציגי שירות הצרכנים שלנו.

האם צרכנים פרטיים יכולים לבצע רכישה של מוצרים ישירות מאסם-נסטלה?

אנחנו משווקים את מוצרינו ללקוחות עסקיים בלבד, לרבות סיטונאים אליהם ניתן לפנות באופן ישיר. ניתן להיעזר בנציגי השירות שלנו לקבלת פרטים של סיטונאים באזור מגוריך.

מהו פיסטור?ֿ

תהליך בו מחומם נוזל דוגמת חלב במהירות, עד שמגיע קרוב לטמפרטורת הרתיחה, ולאחר מכן מקורר במהירות. התהליך נקרא על שמו של המדען לואי פסטר אשר המציא אותו, ומטרתו להרוג את החיידקים שבתוך הנוזל מבלי לפגוע בטעמו או בערכו התזונתי, ולהאריך את חיי המדף של המוצר. במסגרת תהליך הפיסטור הקלאסי, מחממים נוזל לטמפרטורה של 63 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות, או לטמפרטורה של 72 מעלות צלזיוס למשך כחצי דקה.

באיזו שנה יוצרה הבמבה הראשונה?

חטיף הבמבה יוצר לראשונה בישראל בשנת 1964, ושווק בטעם גבינה. חטיף הבמבה-גבינה לא התקבל באהדה על ידי הצרכן הישראלי ולכן הוחלט להחליף את טעם הציפוי מגבינה לחמאת בוטנים. מאז, מדובר בסיפור הצלחה.

מה מקור השם שקדי מרק?

בעבר נהגו נשות מזרח אירופה, המשתייכות ליהדות אשכנז, להכין בצקיות צהובות ולהוסיף אותן למרק. צורת הבצקיות הייתה אליפטית ודמתה לשקד, לכן הן קראו לבצקיות ״שקדים״ ביידיש.

מהו קמח דורום?

דורום הוא זן של חיטה קשה עתירת חלבון בעלת צבע צהוב כהה, שמקורה בארה״ב, צרפת ועוד, ומשמשת בעיקר להכנת פסטות.

השם דורום מגיע מהשפה הלטינית, והמשמעות שלו היא ״קשה״. קמח דורום מופק מחיטת דורום ממנה הסירו את הקליפה, בדומה לתהליך הפקת קמח לבן, כך שהקמח המתקבל זהה לקמח לבן.

מה מקור השם פתי בר?

ביסקוויט הפתי בר הומצא בצרפת בשנת 1886, פירוש השם בעברית: החמאה הקטנה. זהו שם גנרי לביסקוויט בטעם חמאה שיש לו צורה אופיינית וטעם ייחודי.

האם כל סוגי הקפה של נסקפה עוברים בישול?

מיצוי הקפה מפולי הקפה מבוצע במים חמים שמגיעים לטמפרטורת רתיחה, בתהליך דומה לתהליך בישול.

מהו תהליך הוצאת הקפאין ממוצר?

תהליך מיצוי הקפאין במוצרי נסקפה נעשה באמצעות מים בלבד. התהליך מבוצע באופן דומה עבור שני מוצרים נטולי קפאין: נסקפה רד מאג ונסקפה טייסטרס צ׳ויס.

בישול ואפייה

האם לאסם יש אתר מתכונים?

אנחנו ממליצים על אתר המתכונים ״בישולים״.

האם מקור האנזימים בקמח שמרים הוא מן החי?

לא, האנזימים הנמצאים בקמח אינם מופקים ממקורות מן החי.

כמה כוסות יש בקמח תופח 350 גר׳?

.(קמח תופח 350 גרם מכיל כ-2.5 כוסות (כוס = כוס חד פעמית פשוטה

כמה כוסות יש בקמח תופח 1 ק״ג?

קמח תופח 1 ק״ג מכיל כ-7 כוסות (כוס = כוס חד פעמית פשוטה).

תזונה

מה אומרים הסימונים האדומים על גבי המוצרים?

בינואר 2020 נכנס לתוקפו חוק סימון מוצרי מזון, אשר מחייב את כל יצרני המזון לסמן בחזית האריזה במדבקה אדומה, אם המוצר מכיל כמות גבוהה של שומן רווי, סוכר ונתרן. מטרת הסימון היא לאפשר לכולנו לקבל החלטה מושכלת באשר לכמות הנכונה לצרוך מהמוצרים השונים.
סימון המוצרים בהם נמצאת כמות גבוהה יחסית של שומן רווי, סוכר ונתרן ייעשה על ידי מדבקה אדומה בהתאם ל-100 גרם מוצר. לכן, הדבר הראשון שכדאי לעשות הוא להבין מהו גודל המנה האידיאלי או המומלץ ממוצר זה. ברוב מוצרי אסם, תוכלו למצוא בקלות המלצה לגודל מומלץ של מנה, וכך להבין האם היא חורגת מ-100 גרם או לא. חשוב לשים לב שברוב המקרים המנה האידיאלית ברבים ממוצרי המזון נמוכה מ-100 גרם.
 

האם אסם משתמשת בביצים מפוסטרות?

אסם משתמשת רק בביצים מפוסטרות.

אילו מוצרי אסם-נסטלה מכילים חיטה מלאה?

על כל מוצר מופיעה רשימת הרכיבים שלו. אם המוצר מכיל חיטה מלאה אפשר יהיה לראות זאת ברשימה.

האם במבה מכילה ויטמינים?

כן, הויטמינים מוספים לבמבה לאחר שלב האפייה ולכן ערכם התזונתי נשמר. ערכי הוויטמינים רשומים בגב האריזה ומתייחסים לערכים המתקבלים בסוף התהליך.

האם במבה מכילה סוכר?ֿ

אנחנו לא מוסיפים סוכר לחטיף במבה. מקור הסוכר הקיים במוצר הינו בחומרי הגלם של הבמבה דוגמת תירס ובוטנים.

האם קטשופ מכיל בצל ושום?

קטשופ מכיל בצל אך אינו מכיל שום.

האם שקדי מרק מטוגנים?

כן, שקדי מרק מטוגנים בשמן דקלים.

האם קרוטונים הם אפויים או מטוגנים?

הקרוטונים, המיוצרים מלחם שנאפה לפי מתכון ייחודי עבורם, עוברים אפייה ולאחר מכן טיגון קל.

איזה סוג שומן צמחי קיים בפתי בר?

שמן דקל טבעי.

האם טוסטעים הוא אפוי או מטוגן?

טוסטעים הוא לחם אפוי (ולא מטוגן) שעבר תהליך קלייה, בתהליך דומה לתהליך ההכנה של צנימים בבית.

צמחוני /טבעוני

האם עוגיות פיטנס החדשות מתאימות לטבעונים?

כן! עוגיות פיטנס החדשות הן טבעוניות, ואינן מכילות ביצים, דבש, חלב וכו׳.

רגישויות

אילו ממוצרי אסם-נסטלה לא מכילים גלוטן?

ברשימת המוצרים ללא גלוטן ניתן מוצרי קבוצת-אסם נסטלה שהרכיבים שלהם לא כוללים גלוטן, ושהם לא עשויים מחיטה, שיפון, שעורה, שיבולת שועל ומוצריהם.

איך אפשר לדעת אילו ממוצרי אסם-נסטלה לא מכילים גלוטן?

על גבי כל אחד מהמוצרים שלנו קיים מידע על רכיבים אלרגניים שונים, כולל גלוטן.

כשרות

האם כל מוצרי אסם-נסטלה הם בהכשר בד״צ העדה החרדית?

על כל מוצר קיים מידע בנוגע לסוג הכשרות שלו, יש לעקוב אחר שינויי הכשרות של המוצרים.

האם דגני הבוקר מכילים חלב נוכרי?

דגני הבוקר מיובאים מחו״ל, ולכן כל המוצרים מכילים או עשויים להכיל חלב נוכרי. על גבי דגני הבוקר מופיע הכיתוב ״חלב נוכרי״.