תחילת תוכן מרכזי

אסם יקנעם

מרכז המאפה של אסם-נסטלה

1974
הקמת המפעל
10
קווי ייצור שונים
10%
ממוצרי המפעל עוברים לייצוא

מפעל אסם יקנעם הוקם בשנת 1974 באזור התעשייה החדש של יקנעם, כמפעל לייצור דברי מאפה. עם השנים הורחבה פעילותו, עד שבשנת 1997 הוכפל שטחו והמפעל הפך רשמית למרכז המאפה של אסם-נסטלה. אסם יקנעם מביא את בשורת ההייטק בתחום המאפה, עם מוצרים חדשניים בפיתוח מקומי המציבים אותו בשורה הראשונה של תעשיית המזון הישראלית. במפעל מייצרים ארבע משפחות מוצרים: מוצרי אפייה, כעכים, מוצרי פסטה ועוגות, כולל את כמה מהמוצרים האהובים ביותר בישראל כמו בייגלה, לחמית, עוגות הבית ופתי בר.

במפעל שמים דגש על איכות המוצרים לאורך כל תהליכי הייצור. מתקיימת "בקרה עצמית" במסגרתה העובדים הם אלה שמבצעים את בדיקות האיכות על פי ההוראות והתקנים הנדרשים. אבטחת איכות מבצעת בקרה וניטור בקווי הייצור ודוגמת באופן אקראי את הניקיונות בקווים. כמו כן, מהווה אוטוריטה מקצועית לעובדי הייצור וחונכת אותם תוך כדי עבודתם במפעל לתרבות של איכות. בנוסף, צוותי המפעל פועלים להכנסה של מיכון חדש ואוטומציה, על מנת לפתח את יכולות המפעל ולתמוך בפיתוחים חדשניים של משפחות המוצרים השונות.

אסם יקנעם מעסיק עובדים רבים מאזור יקנעם והסביבה, כולל עובדים עם צרכים מיוחדים, ורואה את עצמו חלק בלתי נפרד מהקהילה המקומית. עובדי המפעל משתתפים ביום המעשים הטובים הארצי, בפעילויות בבתי ספר מקומיים ובסיוע לארגוני צדקה ולמוסדות קשישים. במפעל מקפידים על שמירה על מראה מטופח, ובשנת 2014 זכה המפעל בחמישה כוכבי יופי - הציון הגבוה ביותר שניתן במסגרת התחרות של המועצה לישראל יפה.

שיתוף ברשתות חברתיות