היסטוריה

היסטוריה

מאז הקמתה בשנת 1942 פועלת אסם-נסטלה לחיזוק וקידום ענף המזון בישראל, וסיפורה מקפל בתוכו את הסיפור של המדינה כולה: הירתמות להוויה החלוצית; קליטת עולים חדשים, בכל התקופות ומכל העליות; קידום אזורי פיתוח והגדלת מקורות התעסוקה בפריפריה; תרומה לייצוא וייצוג התעשייה הישראלית ברחבי העולם; יזמות, פריצות דרך ופיתוחים עצמאיים; מגוון של מוצרים איכותיים אותם ניתן למצוא בכל בית ועל כל שולחן בישראל.

אסם נולדה וצמחה על יסודות העבודה הקשה. שבעת מייסדיה: אויגן פרופר, ד"ר פרנץ קליין, יעקב לורש, עזריאל ויל, שמשון וילמרסדורף, משה קצמן ואליהו חרפק, החליטו להתאחד ולהקים גוף לשיווק משותף של בתי חרושת לאטריות. יחד עם אלפי העובדים לאורך השנים, הם הפכו את השם ״אסם״ לשם נרדף לאיכות, טעם, בריאות והנאה, והצעידו את החברה אל חזית תעשיית המזון הישראלית והעולמית.

1942

טובים השבעה מן האחד

טובים השבעה מן האחד

תעשייני המזון אויגן פרופר, ד"ר פרנץ קליין, יעקב לורש, עזריאל ויל, שמשון וילמסדורף, משה קצמן ואליהו חרפק, מחליטים להקים גוף לשיווק משותף של שלושה מפעלים לאטריות בארץ ישראל ("אטרית", "הדגן" ו"עססית"), לו נותנים את השם "אסם", הלקוח מתפילת הכהן הגדול ביום הכיפורים: ״תהא השנה שנת אסם״. הם פותחים משרד מכירות ברחוב החשמל 3 בתל אביב, ומתחילים למכור את האטריות.

1942

פתיחת משרד תל אביב

פתיחת משרד תל אביב

נפתח משרד מכירות חדש ברחוב החשמל 3 בתל אביב. הבניין קיים עד היום.
 

1942

טרום אסם

טרום אסם

הושקו אריזות לפסטות על שם החברות שהרכיבו את אסם: איטרית, עססית והדגן

1944

פתיחת משרד ומחסן מכירות בחיפה

פתיחת משרד ומחסן מכירות בחיפה

1947

המפעל הראשון בבני-ברק

המפעל הראשון בבני-ברק

 מתקבלת ההחלטה לשתף פעולה בכל ההיבטים: ייצור, שיווק ומכירה, ולהקים את המפעל הראשון של אסם בבני ברק, בו האטריות מיוצרות באופן ידני ומחולקות לתושבי תל אביב והסביבה על גבי חמורים.

1948

שיירות מזון לירושלים

שיירות מזון לירושלים

במלחמת השחרור, משאיות עם אטריות אסם מצטרפות לשיירות המובילות אספקה לירושלים הנצורה, ואחת מהן אף מותקפת ונשרפת בדרך. לאלו שכן מצליחות להגיע ליעדן מחכה תור ארוך של אנשים הממתין לחלוקת התוצרת.

1950

אורז בן גוריון

אורז בן גוריון

בתקופת הצנע הקשה של שנות ה-50, פונה ראש הממשלה דוד בן גוריון לאויגן פרופר, ממייסדי אסם, ומבקש ממנו למצוא תחליף לאורז האהוב על יוצאי עדות המזרח. כך נולדים הפתיתים - גרגרי חיטה אפויים בצורה של אורז.

1952

המצאת שקדי המרק

המצאת שקדי המרק

שקדי המרק, מההמצאות הישראליות והאהובות שיש, מפותחים בעיצומה של תקופת הצנע. באותה תקופה, כל מפעלי היצור היו מקבלים הקצבה חודשית של קמח, אך בחודש אחד ההקצבה של אסם לא הגיעה. כפיצוי, הוצע למפעל 300 ק"ג שמן. לאחר התלבטות בנוגע למה אפשר לעשות עם השמן, הוחלט לנסות לטגן קמח שכן ידוע שבטיגון הוא מתנפח וכך נולדו שקדי המרק, שהפכו במהרה לתוספת משביעה למרקים. מקורם של השקדים במתכונים מסורתיים של יהודי אשכנז, אשר נהגו לאכול עם המרק בצקניות שכונו ״מאנדלך״. עם השנים הופכים השקדים לתוספת פופולרית בישראל ובארה״ב, שם הם נקראים Soup Mandel, בדומה למקור היידישאי.

1958

הקמת סניף באר-שבע בעיר הישנה

הקמת סניף באר-שבע בעיר הישנה

1959

כניסה לענף המרקים

כניסה לענף המרקים

במפעל בבני ברק מחליטים להתפתח לענף המרקים, ובונים אגף חדש המוקדש כולו לייצור של אבקות מרק. עם השנים הופך הענף להיות מהמובילים באסם, עם מגוון רחב של מוצרים וקהל צרכנים נאמן.

1959

מתחילים לייצא

מתחילים לייצא

מתוך רצון לספק מזון כשר לקהילות יהודיות ברחבי העולם, מתקבלת ההחלטה להתחיל למכור את מוצרי אסם בחו"ל. חברת Osem UK מוקמת, ותוך זמן קצר משאיות עם תוצרת אסם נראות בכל רחבי אנגליה.

1963

מתחילים לייצר אינסטנט פודינג ואבקות נוספות במפעל בבני ברק

מתחילים לייצר אינסטנט פודינג ואבקות נוספות במפעל בבני ברק

1964

אין כמו במבה

אין כמו במבה

מפעל חדש של אסם מוקם בחולון, שבו מתחילים לייצר את החטיף האהוב - במבה. ההתחלה של במבה לא קלה, והגרסה הראשונה המצופה גבינה לא מתקבלת באהדה גדולה בקרב הצרכנים. לאחר שמחליפים את הציפוי לחמאת בוטנים - גרסת הבמבה שכולנו מכירים - הופך חטיף הבמבה לסיפור הצלחה. באותה תקופה לא הייתה מילה בעברית למשהו שמנשנשים בין הארוחות, אסם מציעה את המילה "חטיף" שמתקבלת על ידי האקדמיה ללשון ונכנסת באופן רשמי לשפה העברית!

1970

כניסה לתחום מוצרי המאפה

כניסה לתחום מוצרי המאפה

אסם רוכשת את חברת "לחמנו" ונכנסת לתחום חדש לחלוטין - מוצרי מאפה. היא מייבאת ציוד חדש, שוכרת מומחים ומתחילה לפתח יותר מ-100 מוצרים כולל עוגיות, ביסקוויטים, כעכים, מקלות מלוחים וקרקרים.

1967

קבלת התואר יצואן מצטיין

קבלת התואר יצואן מצטיין

אסם זוכה בתואר ״יצואן מצטיין״ בענף המזון, לאחר שמוצרי החברה משווקים באנגליה, צרפת, דנמרק, הולנד, שוודיה, ארה״ב, אוסטרליה ועוד.

1973

אסם ממשיכה לספק מזון עד לקווים הראשונים במלחמת כיפור

אסם ממשיכה לספק מזון עד לקווים הראשונים במלחמת כיפור

1974

מפעל חדש ביקנעם

מפעל חדש ביקנעם

בשנת 1972 מתקבלת ההחלטה להקים מפעל חדש בעיירה יקנעם, אשר ממוקמת בצומת אסטרטגית בצפון הארץ. הקמת המפעל נמשכת כשנתיים, ולאחר הקמתו מתחילים לייצר בו פסטה וביסקוויטים.

1975

חדשנות מוצרית

חדשנות מוצרית

אסם מוציאה לשוק מגוון מוצרים חדשים ובראשם - ביסלי, לחמית וחטיף צ׳יפלי.

 

1977

פסטה מקמח דורום

פסטה מקמח דורום

אסם מייצרת פסטה זהב מקמח דורום, זן חדש של חיטה קשה שמתחילים לגדל בישראל.

1978

מפעל התאומים

מפעל התאומים

אסם רוכשת את מפעל ״התאומים״ ברמלה לייצור בייגלה ומקלות מלוחים.

1978

מחליטים לעבור לפתח תקווה

מחליטים לעבור לפתח תקווה

הנהלת אסם רוכשת קרקעות בפתח תקווה עליהן מתחילים לבנות מפעל לייצור רטבים וקטשופ, את מבני ההנהלה ומחסן ההפצה המרכזי של החברה.

1980

נפרדים מתל אביב

נפרדים מתל אביב

לאחר מספר שנים של תכנון ובנייה, עוברים משרדי ההנהלה של אסם מתל אביב לקריה החדשה בפתח תקווה ומרכז ההפצה החדש של אסם, המשוכלל והמתקדם ביותר בתקופתו, מתחיל לפעול.

 

1980

מחלקה למוצרים חלביים

מחלקה למוצרים חלביים

נפתחת מחלקה חדשה לייצור מוצרי חלב. בין מוצריה הראשונים: אינסטנט קרם להכנת קצפת, מוס, קרם לעוגה וגלידת קסטה באבקה.

1981

רכישת פרומין

רכישת פרומין

אסם רוכשת את החברות שנמנו עם קבוצת ״פרומין״, מהמתחרות הגדולות שלה באותה התקופה, כולל את מפעליה בבני ברק ובשדרות.

1981

הקמת מעדנות

הקמת מעדנות

אסם מקימה חברה משותפת עם ״עלית״ ו״סנפרוסט״ לייצור מוצרי בצק ומאפה קפואים תחת השם "מעדנות". בהמשך אסם מכרה את חלקה בחברה.

1982

רכישת עיקר המניות של הלנה רובינשטיין

רכישת עיקר המניות של הלנה רובינשטיין

בעלי המניות של חברת אסם רכשו את עיקר המניות בחברת הלנה רובינשטין, ובהמשך מכרו את חלקם.

1982

ערגליות או לא להיות

ערגליות או לא להיות

אסם רוכשת את הפעילות התעשייתית ואת המותג של קונדיטוריית ״ערגל״ מאור-יהודה המייצרת ערגליות - עוגיות ממולאות. 

 

1984

 קו ייצור לקבוקים

קו ייצור לקבוקים

במפעל בשדרות מוסיפים קו ייצור חדש לחטיפי ״קבוקים״ - בוטן עם ציפוי מתנפח שמקורו במזרח הרחוק, המפותח במעבדות החברה תוך התאמה לטעם הישראלי והאירופאי.

 

1986

מפעל מרקים חדש

מפעל מרקים חדש

בהשקעה של 6 מיליון דולר נבנה בשדרות מפעל חדיש וממוחשב לייצור מרקים.

1988

עסיס מצטרפת למשפחה

עסיס מצטרפת למשפחה

אסם רוכשת את הפעילות של חברת ״עסיס״ מנתניה, מהחברות המובילות בתחומי הריבות, המעדנים, השימורים, הסירופים, המיצים, החומץ, התמציות, הקטשופ ועזרי האפייה בישראל. 

1989

קווים חדשים באסם שדרות

קווים חדשים באסם שדרות

במפעל בשדרות חונכים קו ייצור מחודש לוופלים וקו ייצור חדש לחטיפים.

1990

״מיצלי״ ו״פנדה״

״מיצלי״ ו״פנדה״

אסם רוכשת אם הציוד והידע של מפעל ״פרי העץ״, ומתחילה לייצר ולשווק בעסיס נתניה תרכיזים, נקטרים, מיצים טבעיים ומשקה קל בשם ״פנדה״.

1992

חברה ציבורית

חברה ציבורית

אסם מנפיקה לראשונה את מניותיה ומגייסת מהציבור 44 מיליון ש"ח. מניות אסם מתחילות להיסחר בבורסה בתל אביב כחלק ממדד ת"א 25. כבר בעשור הראשון לפעילותה בבורסה היא נכנסת לרשימת יצרניות הערך המובילות, עם תשואה של 126%. 

1992

קווי ייצור חדשים

קווי ייצור חדשים

אסם ממשיכה להרחיב את קו המוצרים שלה וחונכת קו חדש לחטיפי צ׳יפס בעסיס נתניה, קו כעכים (בייגלה) חדש ביקנעם וקו נוסף לייצור חטיפים בשדרות.

1994

שותפות עם מגדנות הבית

שותפות עם מגדנות הבית

אסם נכנסת לשותפות עם חברת ״מגדנות הבית״, שותפות אשר מולידה את סדרת עוגות הבית.

1995

 חוברים לנסטלה

חוברים לנסטלה

בעקבות תהליכים גלובליים ופתיחה של שווקים בעולם, נוצרת הזדמנות לצירוף שותף אסטרטגי לאסם. לאחר מו"מ עם מספר חברות בינלאומיות בוחרת אסם בקונצרן המזון המוביל בעולם - נסטלה, שמוצא אותה כחברה המתאימה ביותר להשתלב במערך העולמי שלו. במסגרת שיתוף הפעולה מתחילה אסם לייבא לארץ מוצרים איכותיים תוצרת נסטלה ונחתם הסכם העברת ידע בנושאי מחקר ופיתוח מוצרים, מערכות מידע וטכנולוגיות מזון. החיבור עם נסטלה פותח שער לפעילות עסקית רחבת היקף, קובע סטנדרטים חדשים של איכות ומצוינות ומביא להנהגת דפוסי עבודה מתקדמים בחברה, הקיימים עד היום. 

1995

וכניסה לתחום מזון קפוא ומצונן

וכניסה לתחום מזון קפוא ומצונן

אסם רוכשת את יצרנית הבשר הקפוא "מילי מזון איכות" ונכנסת לתחום המזון הקפוא, במקביל לרכישת 50% מחברת טבעול ומיזוג מילי לתוכה.

1996

Nescafé סיפור אהבה

Nescafé סיפור אהבה

כחלק משיתוף הפעולה עם נסטלה, אסם מתחילה לייבא לארץ את מוצרי הקפה הנמס של Nescafé העולמית, אשר מתקבלים באהדה רבה בקרב צרכני הקפה בישראל.

 

1996

נסטלה מממשת אופציות

נסטלה מממשת אופציות

נסטלה מממשת את האופציות שניתנו לה ורוכשת 10% ממניות קבוצת אסם.

1997

כניסה לתחום מזון לבעלי חיים

כניסה לתחום מזון לבעלי חיים

אסם מתחילה לשווק בישראל את מוצרי ״פורינה״ לבעלי חיים, הכוללים מותגים כמו פרו פלאן ופריסקיז, ובמקביל רוכשת את הפעילות והמותג של חברת "דוגלי" בישראל.

 

1997

מי אמר גלידה ולא קיבל?

מי אמר גלידה ולא קיבל?

אסם וחברת "גלידות טנא נגה" שבבעלות תנובה, מקימות מיזם משותף לייצור ושיווק גלידות נסטלה תחת המותג האיטלקי מוטה (Motta), בשיתוף המותגים והידע של נסטלה. 

 

1997

רכישת סלטי צבר

רכישת סלטי צבר

אסם רוכשת 51% ממניות סלטי צבר, מחלוצות תחום הסלטים בישראל.

1997

דגני הבוקר והשוקולד של נסטלה

בעקבות החיבור עם נסטלה, נכנסו לארץ דגני הבוקר של נסטלה, בהם צי'ריוס ופייבר 1,  ומוצרי השוקולד של נסטלה, בהם קיט קט וסמארטיז. 

1998

רכישת עוף טוב

רכישת עוף טוב

אסם רוכשת 50% מחברת עוף טוב, במקביל לרכישת חברת הוד לבן והעברת פעילותה לתוך מפעל עוף טוב.

1999

ארגון מחדש בסחר

ארגון מחדש בסחר

נערך ארגון מחדש במערך הסחר של הקבוצה, הכולל איחוד של מערכות ההפצה של קבוצת אסם ופרומין למערכת הפצה אחת, ומיזוג בין מערכות ההפצה המצוננות ״אוסטיב״ לבין מערכות ההפצה הקפואות ״פרוסטיב״ לרשת אחת, תחת השם אוסטיב.

 

2000

נסטלה מגדילה את אחזקותיה בקבוצת אסם ל- 50.1%

נסטלה מגדילה את אחזקותיה בקבוצת אסם ל- 50.1%

2004

ממשיכים ברכישות

ממשיכים ברכישות

רכישת השליטה המלאה במפעל לייצור חמוצים בבית השיטה (לאחר רכישת 51% מהשליטה ב-1999), ורכישת חלקה של תנובה בגלידות נסטלה.

2004

הקמת אסם סחר

הקמת אסם סחר

קבוצת ״אסם סחר״ מאחדת את פעילות ההפצה והסחר של אסם עם מערך ההפצה והסחר של אוסטיב. עד היום, מערך ההפצה של שלושת הטמפרטורות: מזון בטמפרטורת החדר, מזון מצונן ומזון קפוא, נעשה תחת בית אחד.

2005

מבנה ארגוני חטיבתי

החברה עוברת לפעול במבנה ארגוני חטיבתי ומקימה שלוש חטיבות: החטיבה הקולינרית, שמנהלת את קטגוריות הפסטה והתוספות, הרטבים, מרקי התיבול ועזרי האפייה; חטיבת החטיפים והמאפה המנהלת את פעילות החטיפים והמאפה המתוק והמלוח; וחטיבת המשקאות ודגני הבוקר המנהלת את פעילות הקפה, התרכיזים ודגני הבוקר של נסטלה.

 

2006

מפעל צבר עובר דירה

מפעל צבר עובר דירה

בעקבות צמיחתה של סלטי צבר, מוקם מפעל חדש בקריית גת בהשקעה של 100 מיליון ש"ח ובשיתוף צוותים טכניים מסלטי צבר, אסם ונסטלה. במקביל לכך הושלמה רכישת 100% מצבר. 

2006

מעבר עוגות הבית

מעבר עוגות הבית

פעילות מפעל עוגות הבית מועברת מכרמיאל למפעל ביקנעם, במקביל להשלמת 100% מרכישת מגדנות.

2007

Bonjour!

Bonjour!

אסם רוכשת את ״בונז'ור״, החברה המובילה בתחום המאפה הטרי בישראל, המייצרת ומשווקת מגוון עשיר של כ-200 מוצרים כולל לחמים, לחמניות, בגטים, מאפים מתוקים ומלוחים, עוגות ועוגיות.

2007

 אתר מתכונים חדש

אתר מתכונים חדש

השקת אתר ״בישולים״, אתר מתכונים מבית אסם אשר מהווה את אחד מאתרי המתכונים, האוכל והקולינריה המובילים בישראל.

 

2007

 סגירת המפעל בפתח תקווה

סגירת המפעל בפתח תקווה

מפעל פתח תקווה נסגר וקווי הייצור שבו מועתקים למפעל אסם שדרות ולמפעל בית השיטה.

2008

 מרכז לוגיסטי חדש

מרכז לוגיסטי חדש

חנוכה של המרכז הלוגיסטי ובניין המשרדים החדש בקריית אסם בשוהם. הקריה כוללת את בניין המטה של הקבוצה ואת מרכז הלוגיסטיקה הגדול והמשוכלל ביותר במזרח התיכון.

2008

שתי חטיבות חדשות

שתי חטיבות חדשות

אסם מתאימה את עצמה לשינויים בשווקים ומקימה חטיבות חדשות: חטיבת המזון המוכן וחטיבת נסטלה Professional לשוק המקצועי, המספקת שירות ללקוחות מוסדיים ועסקיים כמו מסעדות, בתי מלון, חברות קייטרינג ועוד.

 

2010

כניסה לתחום מזון לתינוקות

כניסה לתחום מזון לתינוקות

אסם רוכשת 51% מפעילות מטרנה, מובילת שוק מזון התינוקות בישראל ובעלת מגוון המוצרים הרחב יותר בתחום הכולל תחליפי חלב, דייסות, ביסקוויטים לתינוקות ועוד.

2012

נסטלה מגדילה את אחזקותיה בקבוצת אסם ל- 58.8%

נסטלה מגדילה את אחזקותיה בקבוצת אסם ל- 58.8%

2013

נסטלה מגדילה את אחזקותיה בקבוצת אסם ל- 63.7%

נסטלה מגדילה את אחזקותיה בקבוצת אסם ל- 63.7%

2016

נעים להכיר: אסם-נסטלה

נעים להכיר: אסם-נסטלה

נסטלה משלימה את המיזוג עם חברת אסם, ובכך הפכה את אסם מחברה ציבורית לחברה פרטית ונסטנסטלה הפכה לבעלת המניות היחידה בחברה. 

2017

השקת הייעוד של אסם-נסטלה

קבוצת אסם-נסטלה משיקה את הייעוד שלה: לשפר את איכות החיים וליצור עתיד טוב יותר, המבוסס על הערכים כבוד לעצמנו, כבוד לעתיד, כבוד לאחרים וכבוד לגיוון. מתוך ערכים אלה פועלת אסם-נסטלה להשפיע בשלוש זירות מרכזיות: יחידים ומשפחות, קהילות וסביבה.

2019

מפעל במבה עובר דרומה

מפעל במבה עובר דרומה

כחלק מתהליך בניית הקריה התעשייתית של אסם בקריית גת, עובר מפעל במבה ההיסטורי מחולון לקריית גת ומצטרף למפעל צבר ולמפעל בונז'ור. בהמשך, גם המפעל של טבעול יעבור לקריית גת.

2020

השקת האתר החדש

אסם-נסטלה משיקה את האתר החדש של הקבוצה :)

שיתוף ברשתות חברתיות